Në 2021 në Shqipëri vdiqën 10% më shumë qytetarë se në 2020, vitin më të keq të pandemisë

Në 2021, në Shqipëri numri i vdekjeve nga të gjitha shkaqet ishte 30.507. Numri i vdekjeve në nivel vendi shënon një rritje me 10,5%, krahasuar me 2020. Nga vjetari i Instat, në nivel qarku, Dibra dhe Lezha kanë regjistruar rritjen më të vogël të vdekjeve, përkatësisht 4,4% dhe 3,4%. Në vitin 2021, vdekjet nga grupsëmundjet … Read more

Per personat me yn dyre te larte, mjekja Albana Daka: Duhet qe te ulin sa me shume konsumimin e ketyre 3 ushqimeve

Mjekja nutricioniste, Albana Daka ka dhënë disa këshilla lidhur me yndyrën e lartë në gj ak. Ajo u shpreh ushqimet që duhet të shmangen për lu ftuar yndyrën në gjak janë mishi i kuq, bulmetrat dhe padyshim alk oli. Daka rekomandoi përdorimin e perimeve, frutave dhe aktivitetin fizik. “Ushqimet që japin një efekt për yndyrën … Read more

Çlirohuni Nga Kapsllëku, Fryrja E Barkut Dhe Gazrat Brenda 1 Minute Sipas Kësaj Metode..!?

Çlirohuni nga kapsllëku, fryrja e barkut dhe gazrat brenda 1 minute sipas kësaj metode..!? A e dini? Akupresura është një metodë e lashtë kineze që përdoret për trajtimin e mjaft sëmundjeve. Në veçanti, akupresura është përdorur për shekuj me radhë në trajtimin e gazrave, kapsllëkut dhe fryrjes. Procedura është e thjeshtë dhe lehtësimi është i … Read more