October 2, 2022

Ju e dini që iluzioni optik është i mirë nëse i bën njerëzit të lodhen mjaftueshëm për ta zbuluar.
Ky shembull “i vështirë” e ka pikërisht këtë efekt.

Në shikim të parë, në fotografi shihet si një plazh apo vijë bregdetare nën një qiell. Nëse kjo është ajo që mendoni është, atëherë ju jeni një artist. Në fakt, fotografia tregon një derë të thyer të makinës.

E shihni dot?

Pasi kjo foto u nda në Twitter, shumica e njerëzve thanë se panë një skenë plazhi. Titulli madje është: “Nëse shihni plazhin, qiellin e oqeanit, shkëmbinjtë dhe yjet, atëherë ju jeni një artist. Por kjo është pjesa e poshtme të derës së makinës sime që ka nevojë të riparohet”.
Fotografia është aq bindëse saqë edhe kur u zbulua se ishte një derë makine, njerëzit ende kishin probleme ta shohin derën.
Ekziston një shpjegim psikologjik pse është aq e vështirë të shihet se çfarë është në të vërtetë në foto – kjo quhet “paragjykim konfirmimi”. Truri jonë i bënë shpejt lidhje logjike në kokën tonë dhe tenton ta japë nj spjegim sa më logjik të mundshëm.”
Lexues të dashur, arritët ta shihni derën e makinës e cila ka nevojë për riparim.

Leave a Reply

Your email address will not be published.