October 2, 2022

Përkujdesja për mushkëritë është një hap i shkëlqyer që mundëson mbrojtjen nga sëmunddjeet e ndryshme.

Në këtë artiikuull do të mësoni për 7 ushqimet që pastrojnë dhe deetokksifiikojnë këtë organ të rëndësishëm.
Çaji Jeshil. Ekspertët rekomandojnë pirjen e një filxhani të ngrohtë me çaj jeshil përpara gjumit.Kjo do të ndihmojë të pastroni organizmin dhe mushhkëritë nga tookksinaat, por edhe të ruajë shëndetin e sistemit tretës.Çaji jeshil kombinohet shumë mirë me xhenxhefilin, lëngun e limonit dhe mjaltin.
Lëngu i Limonit

Sipas të dhënave lëngu i limonit është shumë i pasur me anntiioksidanntë dhe aciid foliik.

Pini ujë me lëng limoni çdo mëngjes me stomak bosh.

Lëngu i Boronicës së Kuqe Ose Ananasit
Këto fruta janë të pasur me anntiioksidanntë dhe lëngun e tyre mund ta pini çdo ditë në mes vakteve ose gjatë drekës.

Nëse po përpiqeni të pastroni mushkëritë, atëherë shmangni pijet e gaazuara dhe alkoliike.

Lëngu i Karrotës

Karrota është e pasur me beta karoten dhe vitaminat A, K, C dhe B.

Lëngu i saj rrit nivelin e alkaliinës në gj ak.

Studimet kanë konfirmuar se disa karrota në ditë ulin rreeziikun e sëmunddjevee të mushkërive.

Xhenxhefil

Xhenxhefili është një aleat kundër sëmmunddjevee të këqiija.

Ai lehtëson eliiminiminn e sekkreciioneve bllokuese të mushhkërive.

Ushqimet e Pasura me Anntiiooksidanntë

Spinaqi, frutat e pyllit, brokoli, peshku dhe rrushi janë ushqime të pasura me anntiioksidanntë që forcojnë imunitetin, kapacitetin e mushkërive dhe frymëmarrjes.

Rigoni Dhe Nenexhiku
Përbërësit organikë të rigonit përmirësojnë frymëmarrjen dhe çliirojnë musshkëritë nga bllookiimet prej sekkreeciioneve.

Mund t’i përdorni si çaj si çdo çaj tjetër bimor.

Ato ndihmojnë në pastrimin e rrugëve të frymëmarrjes nga baakktereet.

Nenexhiku qetëson muskujt e rrugëve të frymëmarrjes dhe të dyja bimët duhen bërë pjesë e reegjjimit tuaj ushqimor.

Mbrojtja e mushhkërive kërkon marrjen e ushqyesve të domosdoshëm dhe vitaminave jo vetëm nga ushqimi por edhe supplementët.

Këshillat e fundit por jo nga rëndësia janë që të mos pini duhann, të qëndroni larg zonaave ë ndooturaa dhe të pini sa më shumë lëngje të ngrohta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.